News Flash:

A inceput distributia cardurilor de sanatate si la Timisoara

23 Septembrie 2014
620 Vizualizari | 0 Comentarii
La Timisoara incepe, din aceasta saptamana, distributia cardurilor de asigurat. Posta Romana livreaza cardurile nationale cu confirmare de primire la locuinta fiecarui asigurat, in baza cartii de identitate si a semnaturii de primire.
“Cel mai important aspect al acestui card national de sanatate este eliminarea birocratiei si un control foarte bun al utilizarii fondurilor pentru sanatate”, a declarat directorul general al CJAS Timis, Victor Dumitrascu.
Pentru ca aceste carduri sa fie folosite trebuie ca si medicii de familie sa aiba cititoare de card. Doctorii au inceput achizitionarea acestor cititoare. Pana cand nu vor avea toti medicii de familie aceste cititoare, folosirea cardului national de sanatate nu va fi obligatorie. Acest proces ar mai putea dura cateva luni.
Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Cardul de sanatate primit acasa de asigurat este inactiv. Intrat in posesia cardului de sanatate, asiguratul il va prezenta pentru activare la prima vizita la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului national (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinatie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus si confirmat personal de catre pacient. Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul ramane in stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale in sistem, scrie tion.ro. Acest pin va fi introdus de catre asigurat ori de cate ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea si, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurarilor sociale de sanatate. Introducerea altor date suplimentare pe cardul de sanatate este optionala si se realizeaza doar la medicul de familie. Aceasta etapa nu este obligatoriu sa se realizeze concomitent cu activarea cardului.
Cardul national va face dovada calitatii de asigurat si va confirma prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale. Prin implementarea acestui sistem informatic, banii din sistemul asigurarilor de sanatate vor fi cheltuiti mai eficient si mai transparent. Unul dintre principalele obiective ale CNAS este ca, incepand de anul viitor, toate serviciile medicale sa fie validate si decontate doar prin intermediul cardului national.

la timisoara activarea cardului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033622 (s)