News Flash:

Prima reactie a Kremlinului, dupa ce au vazut rezultatele alegerilor din SUA: Nu se va schimba nimic

9 Noiembrie 2022
244 Vizualizari | 0 Comentarii
Vladimir Putin

Kremlinul afirma miercuri ca alegerile de la jumatate de mandat (”midterms”) din Statele Unite nu vor imbunatati relatiile ”proaste” dintre Moscova si Washington, relateaza AFP.

”Aceste alegeri sunt importante, dar nu este necesar sa li se exagereze importanta pe termen scurt si mediu in relatiile noastre”, declara presei un purtator de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agentia rusa de presa RIA Novosti, informeaza News.ro.

”Ele nu pot schimba nimic esential. Relatiile noastre sunt in continuare proaste si vor ramane asa”, estimeaza Peskov.

Referitor la acuzatii de amestec ale Moscovei in alegerile americane, Peskov declara ca nu le mai acorda atentie, atat de obisnuit fiin cu ele.

Sperantele republicanilor ale unui ”val” rosu in Congresul american par sa se indeparteze miercuri, iar democratii spera sa-si limiteze pierderile in aceste alegeri de la jumatate de mandat, decisive atat pentru viitorul politic al lui Joe Biden, cat si al rivalului sau Donald Trump.

Democratul John Fetterman le-a smuls republicanilor cel mai disputat mandat din acest scrutin, postul de senator in Pennsylvania, impotriva unui candidat sustinut de catre miliardarul republican, potrivit proiectiilor presei americane.

Ipoteza preluarii controlului Camerei Reprezentantilor de catre republicani ramane cea mai probabila.

Insa Partidul Republican, care era creditat cu obtinerea a pana la 30 de mandate in plus in Camera, este nevoit sa-si revizuiasca ambitiile.

Republicanii detin, pentru moment 198 de mandate - dintre care numai unul smuls democratilor, care inregistreaza 178 de mandate - dintre care trei ”furate” adversarilor lor.

Aceasta prima victorie a taberei lui Joe Biden, intr-o seara electorala extrem de tensionata, marcata de o numarare laborioasa a voturilor exprimate, le ofera democratilor speranta pastrarii controlului in Senat, in care republicanii erau creditati cu un usor avans in sondaje.

Democratii si republicani dispun, pentru moment, de cate 48 de mandate in Camera superioara a Congresului.

In cazul unei egalitati in urma alegerilor, votul presedintei Senatului, vicepresedinta democrata a Statelor Unite Kamala Harris, este decisiv, iar democratii si-ar pastra majoritatea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006447 (s)