News Flash:

La ei totul se poate! Dupa gaze, Germania va plafona pretul electricitatii pentru gospodarii si consumatorii industriali (Reuters)

2 Noiembrie 2022
237 Vizualizari | 0 Comentarii
plafonare


Germania va introduce o plafonare a pretului electricitatii pentru gospodarii si consumatorii industriali, ca parte a masurilor menite sa ajute cea mai mare economie europeana sa faca fata crizei energetice, conform unui proiect de document consultat de Reuters, potrivit Agerpres.

Pentru consumatorii industriali, pretul electricitatii va fi limitat la 13 eurocenti per kWh si se va aplica pentru 70% din consumul de anul trecut, in timp ce pentru gospodarii pretul va fi plafonat la 40 eurocenti per kWh, pentru 80% din consumul de baza, se arata in document.

Diferenta intre pretul de piata care ar trebui platit si plafonarea, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2023, va fi direct compensata de furnizori printr-o deducere lunara.

Plafonarea pretului electricitatii vine pe langa plafonarea pretului gazelor si planificata plata unica a Guvernului german pentru a atenua impactul cresterii pretului la gaze asupra consumatorilor.

Conform documentului consultat marti de Reuters, Executivul german vrea ca mecanismul de limitare a preturilor la gaze sa intre in vigoare in februarie, cu o luna mai devreme decat se stabilise initial.

Masura va fi analizata de Comisia Europeana, care a criticat decizia Germaniei de a aborda sprijinul acordat economiei, care scoate in evidenta diferentele intre statele membre UE bogate si sarace.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005901 (s)