News Flash:

Rusia testeaza o `lansare nucleara masiva` ca raspuns la un posibil `atac inamic`/ Putin supravegheaza personal manevrele

28 Octombrie 2022
185 Vizualizari | 0 Comentarii
putinnuclear1 1024x623

Fortele strategice ruse au lansat rachete de croaziera si rachete balistice de pe submarinul atomic Tula, doua bombardiere strategice Tu-95MC si sisteme de rachete intercontinentale mobile de pe uscat Yars, relateaza Cadena Ser citat de Rador.

Tensiunea dintre Rusia si Ucraina continua sa creasca. Moscova a efectuat, miercuri, manevrele fortelor sale nucleare strategice "Grom" (Thunder), care au fost prezidate prin videoconferinta de presedintele rus Vladimir Putin.

In timpul exercitiilor, primele de la inceputul campaniei militare ruse in Ucraina, in februarie, a fost efectuata o simulare a unei "lansari nucleare masive de catre fortele ofensive strategice ca raspuns la un atac nuclear inamic", potrivit ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu.

Soigu, care i s-a adresat lui Putin cu titulatura de "tovaras" si comandant sef al Fortelor Armate, l-a informat pe presedinte despre evolutia manevrelor, care au durat doar cateva minute. Fortele strategice ruse au lansat rachete de croaziera si rachete balistice de pe submarinul atomic Tula, doua bombardiere strategice Tu-95MC si sisteme de rachete intercontinentale mobile terestre Yars, care au fost trase de pe cosmodromul Plesetk.

Rachetele balistice Sineva au fost lansate si din Marea Barents, in nordul partii europene a Rusiei, pana in lantul Kura, pe peninsula Kamceatka, scaldata de Oceanul Pacific.

"Obiectivele planificate in timpul exercitiilor fortelor strategice de izolare au fost pe deplin indeplinite. Toate rachetele isi lovesc tintele", a spus Kremlinul intr-un comunicat. Exercitiile "Grom" urmaresc verificarea nivelului de pregatire a centrelor de comanda ale fortelor nucleare, a precizat el.

Dupa cum a raportat, marti, Pentagonul, Rusia a informat SUA despre planurile sale, care coincid cu exercitiile nucleare ale NATO, numite Steadfast Noon (Unalterable Noon) si care au fost realizate in fiecare an de un deceniu.

Acest lucru a fost semnalat in declaratiile catre presa ale purtatorului de cuvant al Departamentului de Aparare al SUA, generalul Pat Ryder, care a explicat ca "Rusia isi indeplineste obligatiile pentru controlul armelor si angajamentele de transparenta cu aceste notificari".

Cu cinci zile inainte de inceperea "operatiunii militare speciale", Putin a prezidat exercitii ale fortelor nucleare folosind arme hipersonice, pe care Kremlinul le considera capabile sa ocoleasca orice scut antiracheta. In plus, pe 27 februarie, seful Kremlinului si-a pus in alerta fortele de descurajare nucleara, declansand ingrijorari in Ucraina si in Occident cu privire la posibila utilizare a armelor nucleare.

Dupa ce a oferit Occidentului un moratoriu privind desfasurarea rachetelor in Europa, Kremlinul a avertizat ca, daca SUA ar plasa arme ofensive pe continent, Rusia isi va indrepta rachetele spre teritoriul SUA. Recent, Putin a avertizat ca Rusia va folosi intregul arsenal aflat in posesia sa pentru a-si apara integritatea teritoriala si a celor patru regiuni ucrainene anexate: Donetk, Luhansk, Herson si Zaporijjia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005735 (s)