News Flash:

Franta analizeaza rute terestre pentru transportul cerealelor din Ucraina prin Romania si Polonia

1 Noiembrie 2022
192 Vizualizari | 0 Comentarii
transportul cerealelor

Franta va continua eforturile de a pune in functiune un sistem care va permite exportul cerealelor pe rute terestre prin Polonia si Romania, mai degraba decat pe Marea Neagra, dupa ce Rusia a renuntat la acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene pe mare. „Daca nu pot fi transportate pe Marea Neagra, analizam ca (cerealele) sa poata parcurge rute terestre (...), analizand in mod special rute terestre prin Romania si Polonia”, a declarat ministrul francez al Agriculturii Marc Fesneau pentru postul de radio RMC, relateaza Proto Thema preluata de Rador.

„Vom continua eforturile printr-un sistem care sa nu ne lase la mana si la dispozitia buna sau, in cazul nostru, la dispozitia proasta a lui Vladimir Putin”, a spus Marc Fesneau.

Sambata, Moscova a anuntat ca isi suspenda pe termen nelimitat participarea la acordul incheiat sub egida ONU, din cauza unui atac cu drone ucrainene asupra flotei rusesti de la Marea Neagra, din Crimeea.

In ciuda retragerii Moscovei, Turcia si Ucraina insista sa puna in aplicare acordul si au convenit astazi asupra unui plan pentru trecerea a 16 nave.

Decizia Rusiei va afecta aprovizionarea tarilor care depind de importurile de cereale. Preturile cerealelor au crescut astazi pe piete.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005439 (s)