News Flash:

Fara cresteri salariale! Solutia gasita de gigantul Audi pentru a-si proteja angajatii de inflatie

31 Octombrie 2022
230 Vizualizari | 0 Comentarii
Audi

Producatorul german de automobile Audi prefera sa ofere angajatilor ajutoare unice, scutite de taxe, in loc de majorari permanente ale salariilor, a declarat directorul sau de resurse umane, in timp ce sindicatele din cea mai mare economie a Europei cer salarii mai mari pentru a compensa inflatia, transmite Reuters, citat de news.ro.

Puterea de cumparare a muncitorilor din Germania a fost deja afectata, ca urmare a unei cresteri de 11,6% a preturilor de consum in octombrie.

Cu toate acestea, angajatorii nu vad prea multe posibilitati de majorare a salariilor, din cauza costurilor tot mai mari cu materialele si energia.

Sindicatul german IG Metall a convocat greve in randul lucratorilor din industria metalurgica si electrica, care au inceput sambata seara la unele companii, acesta cerand majorarea salariilor cu 8% pentru 3,8 milioane de angajati din cel mai mare sector industrial din tara.

Sindicatul a respins o oferta a angajatorilor, pentru o plata de 3.000 de euro, repartizata pe 30 de luni, ca solutie temporara pentru a ajuta lucratorii sa faca fata inflatiei.

Dar o astfel de plata ar putea fi o modalitate de a ajunge la un acord, a spus directorul de resurse umane al Audi, Xavier Ros, adaugand ca raspunsul la cresterea preturilor de consum cu cresteri semnificative ale salariilor ar dauna economiei pe termen lung.

”Ceea ce trebuie sa discutam este intrebarea cat de durabila este o crestere atat de semnificativa a salariului atunci cand vorbim de o problema temporara”, a spus Ros, citat de saptamanalul german Automobilwoche.

Audi, o marca a grupului Volkswagen, nu este ea insasi un partener direct in negocierile salariale, dar adopta rezultatele discutiilor intr-un contract colectiv pentru salarii.

”Situatia este dificila si de aceea inteleg ca aceste negocieri sunt mai complicate decat de obicei”, a adaugat Ros.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007086 (s)