News Flash:

Ucraina accepta sa negocieze cu Rusia - Primele conditii impuse lui Putin

8 Noiembrie 2022
226 Vizualizari | 0 Comentarii
negocieze cu Rusia


Autoritatile din Ucraina au anuntat care sunt conditiile principale pentru reluarea negocierilor de pace cu Rusia. Ucrainenii vorbesc despre restabilirea teritoriului si dotarea cu sisteme moderne de aparare. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei, a declarat marti ca principala conditie pentru reluarea negocierilor cu Rusia este restabilirea integritatii teritoriale a tarii. Danilov a mai spus ca Ucraina are nevoie de „garantia" unor sisteme moderne de aparare aeriana, avioane, tancuri si rachete cu raza lunga de actiune, potrivit Reuters, noteaza Mediafax.

„Rusia, negocieri. Principala conditie a presedintelui Ucrainei este restabilirea integritatii teritoriale ucrainene. Garantie - aparare aeriana moderna, avioane, tancuri si rachete cu raza lunga de actiune. Strategie - masuri proactive. Rachetele rusesti trebuie sa fie distruse inainte de lansare in aer, pe uscat si pe mare", a scris Danilov pe Twitter.

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat luni ca este deschis la discutii cu Rusia, dar numai daca este vorba despre negocieri „autentice" care sa restabileasca granitele Ucrainei, sa ii acorde compensatii pentru atacurile rusesti si sa ii pedepseasca pe cei responsabili de crime de razboi.

Zelenski a facut aceste remarci la cateva zile dupa aparitia unui articol in Washington Post care cita surse americane, potrivit carora conducerea SUA ii cere Ucrainei sa dea un semnal de disponibilitate pentru discutii. Americanii s-au declarat ingrijorati de faptul ca, daca ar parea prea intransigenta, puterea de la Kiev ar putea sa isi afecteze argumentele pentru a obtine sprijin international.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005664 (s)