News Flash:

Atac iranian asupra Israelului, cu rachete și drone

Iranul a lansat o ofensivă diplomatică

15 Aprilie 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii


Sâmbătă, Iranul a lansat rachete È™i drone către Israel. După acest atac, Iranul a iniÈ›iat o ofensivă diplomatică, având discuÈ›ii cu cel puÈ›in nouă țări, cărora le-a comunicat că obiectivul Teheranului era descurajarea È™i că Republica Islamică va răspunde unor noi agresiuni israeliene, conform AGERPRES.


„AcÅ£iunea Iranului avea ca obiectiv să descurajeze, să pedepsească ÅŸi să avertizeze regimul sionist (Israelul) că, dacă acest regim recurge la o nouă acÅ£iune, va primi cu siguranţă un răspuns puternic”, a fost mesajul ministrului de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian pentru omologului său rus Serghei Lavrov, scrie AGERPRES.


După atacul Iranului asupra Israelului, È™eful diplomaÈ›iei iraniene a transmis un mesaj similar colegilor săi din Qatar, India, Malta, Egipt, Arabia Saudită, Siria, Turcia È™i Uniunea Europeană. Iranul a lansat sâmbătă seara zeci de drone È™i rachete împotriva Israelului, ca răspuns la atacul atribuit Israelului asupra consulatului iranian din Siria din 1 aprilie, care a dus la moartea a È™ase sirieni È™i a È™apte membri ai Gardienilor RevoluÈ›iei, printre care doi generali.

Șeful diplomaÈ›iei iraniene a asigurat că pentru Teheran "subiectul este închis" după atacul de sâmbătă. Cu toate acestea, a insistat că în cazul unor acÈ›iuni de represalii din partea Israelului, Iranul nu va ezita să răspundă.

În cadrul unei sesiuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, la solicitarea Israelului, reprezentantul iranian Saeed Iravani a explicat că Iranul "nu are nicio intenÈ›ie să intre în conflict cu Statele Unite în regiune" È™i că È™i-a demonstrat "angajamentul față de pace, precum È™i reÈ›inerea" după ce s-a dovedit implicarea SUA în interceptarea dronelor È™i rachetelor iraniene.

Cu toate acestea, Iravani a avertizat că în cazul în care Statele Unite vor iniÈ›ia o operaÈ›iune împotriva cetățenilor sau intereselor iraniene, Iranul "se va folosi de dreptul său inerent de a răspunde proporÈ›ional".

În ceea ce priveÈ™te posibilele reacÈ›ii ale statelor occidentale È™i apelurile la impunerea de noi sancÈ›iuni împotriva Iranului, autoritățile iraniene afirmă că ar trebui "să aprecieze moderaÈ›ia" Teheranului.


„Aceste ţări, în loc să adopte o acÅ£iune ilogică, ar trebui să aprecieze moderaÅ£ia Iranului în ultimele luni ÅŸi comportamentul responsabil al Iranului în direcÅ£ia securităţii ÅŸi a păcii”, sunt asigurările date de reprezentanÈ›ii MAE din Iran.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006646 (s)