News Flash:

S-a întâmplat în SUA

Jaf de proporții în Los Angeles în urma căruia s-au furat 30 de milioane de dolari

5 Aprilie 2024
114 Vizualizari | 0 Comentarii

PoliÈ›ia din Los Angeles È™i FBI-ul investighează un jaf de proporÈ›ii, în urma căruia aproape 30 de milioane de dolari au fost sustrase prin acoperiÈ™ul unui depozit de numerar È™i spargerea seifului acestuia. Această acÈ›iune criminală pare să fi fost inspirată din filmele din seria "Ocean's Eleven", conform relatărilor AFP È™i Associated Press, citate de hotnews.ro.

Jaful a avut loc duminică și este considerat unul dintre cele mai mari furturi din istoria orașului, conform declarațiilor lui David Cuellar de la Departamentul de Poliție din Los Angeles.

HoÈ›ii au folosit tehnici sofisticate pentru a sparge acoperiÈ™ul È™i pentru a pătrunde în seiful clădirii, reuÈ™ind să evite sistemul de alarmă complex, conform Los Angeles Times, care citează o sursă implicată în anchetă.

Modul elaborat È™i complex în care a fost efectuat jaful indică faptul că acesta ar fi fost comis de către o echipă experimentată. Descoperirea jafului a avut loc abia luni, când personalul a constatat deschiderea forÈ›ată a seifului, conform informaÈ›iilor furnizate de cotidian.


„Este atât de incredibil încât nici nu-Å£i dai seama”, a afirmat pentru ABC News un angajat anonim al depozitului.

„Încă încerc să mă dumiresc. A fost o treabă din interior? A fost o singură persoană? A fost un grup? Sunt o mulÅ£ime de întrebări de pus”, a spus el.


Presa a identificat locaÈ›ia spartă ca fiind una a companiei GardaWorld, o corporaÈ›ie globală specializată în securitate È™i gestionarea numerarului, cu sediul în Canada, care operează È™i flote de maÈ™ini blindate.

Echipele de televiziune filmau joi dimineaÈ›a în faÈ›a sediului, situat într-o zonă industrială din Sylmar, un cartier din San Fernando Valley, la aproximativ 30 de kilometri nord de centrul oraÈ™ului Los Angeles. Imaginile aeriene de la KABC-TV au arătat un decupaj mare pe partea laterală a clădirii, acoperit de o bucată de placaj.

Jim McGuffey, expert în maÈ™ini blindate È™i consultant în domeniul securității, a descris furtul din Sylmar drept "È™ocant". Potrivit lui, o unitate de acest tip ar trebui să fie echipată cu două sisteme de alarmă È™i un detector de miÈ™care seismic pe seif, precum È™i cu senzori de miÈ™care suplimentari în întreaga clădire. "Cu o sumă atât de mare de bani, nu poÈ›i să intri È™i să ieÈ™i pur È™i simplu", a afirmat el. "O astfel de instalaÈ›ie ar trebui să fie protejată pe toate părÈ›ile", a adăugat expertul.

GardaWorld are o reputaÈ›ie solidă în industrie, a menÈ›ionat McGuffey, dar fiecare companie de gestionare a numerarului poate avea "incidente izolate, cum ar fi acesta, care pur È™i simplu nu au sens, dar se întâmplă È™i celor mai buni dintre ei".

În afara scenariilor de la Hollywood, Los Angeles-ul nu este străin de spargeri sofisticate în viaÈ›a reală. Cu doi ani în urmă, hoÈ›ii au furat bijuterii în valoare de aproape 100 de milioane de dolari dintr-un camion parcat într-o zonă de servicii de pe autostradă, care urma să livreze pietre preÈ›ioase È™i bijuterii pentru o expoziÈ›ie în oraÈ™.

De asemenea, în iulie anul trecut, un individ a făcut o gaură în tavanul unui magazin de vinuri de lux din apropierea plajei Venice Beach È™i a plecat cu vinuri fine de Burgundia È™i Bordeaux în valoare de 600.000 de dolari.

Potrivit LA Times, până la jafurile de duminică, cel mai mare jaf de bani lichizi cunoscut din istoria oraÈ™ului a avut loc în 1997, când au fost furate 18,9 milioane de dolari dintr-un depozit de maÈ™ini blindate. HoÈ›ii au fost ulterior capturaÈ›i.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006365 (s)