News Flash:

S-a zguduit din nou pământul

Un cutremur puternic s-a produs miercuri dimineața în estul Taiwanului

3 Aprilie 2024
74 Vizualizari | 0 Comentarii


Un cutremur puternic a avut loc miercuri dimineața în estul Taiwanului. Cel puțin șapte persoane au pierit, 700 au fost rănite, iar alte 70 sunt date dispărute. Peste o sută de clădiri au fost afectate, dintre care câteva zeci sunt înclinante și amenință să se prăbușească.

Seismul, cu o magnitudine de 7.4 pe scara Richter, s-a produs la ora locală 7:58 (2:58 ora României), la 18 kilometri sud de orașul Hualien, situat pe coasta de est a Taiwanului, la o adâncime de 34,8 kilometri, conform US Geological Survey, informează News.ro. Mai multe replici puternice au urmat după cutremur.

Serviciile de urgență au confirmat decesul a șapte persoane, rănirea a 700 de oameni și dispariția altor 70. Autoritățile precizează că bilanțul victimelor este susceptibil să crească, iar numărul celor dați dispăruți ar putea fi mult mai mare. Cel puțin 125 de clădiri au suferit avarii serioase, iar patru dintre ele s-au prăbușit. În plus, mai mulți oameni sunt blocați în clădirile afectate sau periclitate.

De asemenea, zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric, iar o autostradă importantă de-a lungul coastei de est a insulei a fost închisă din cauza pagubelor semnificative provocate de alunecările de teren și căderile de pietre.

Ministerul Apărării din Taiwan a mobilizat armata în zonele afectate, iar școlile și activitățile de lucru au fost anulate pentru ziua de azi.

Initial, s-a emis un avertisment de tsunami valabil în Taiwan, sudul Japoniei și Filipine, însă acesta a fost ulterior retras.

Conform Administrației Centrale Meteorologice a insulei, acesta este cel mai puternic cutremur care a lovit Taiwanul din 1999. Cutremurul din 1999 a avut o magnitudine de 7,7 și a provocat moartea a 2.400 de oameni, rănind alți 10.000.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004721 (s)