News Flash:

Franța ia măsuri pentru stimularea serviciului de sănătate

Pacienții din Franța care nu se prezintă la o programare la medic vor fi amendați cu 5 euro

9 Aprilie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii

În Franța, persoanele care nu se prezintă la programările medicale vor fi amendate cu 5 euro, conform unei propuneri guvernamentale, menită să combată problema lipsei de personal și a creșterii costurilor în sistemul de sănătate, relatează The Guardian.

Ministrul Gabriel Attal a declarat că anual sunt raportate aproximativ 27 de milioane de cazuri de absențe la programările medicale și că această situație nu poate continua.

Prim-ministrul a anunțat această sancțiune ca parte a unui pachet de măsuri pentru îmbunătățirea serviciului de sănătate, care se confruntă cu multiple dificultăți.

Cu toate acestea, propunerea de amendă a fost criticată imediat de sindicatele medicale și de grupurile de pacienți.

Patrick Pelloux, președintele asociației medicilor de urgență, a declarat că această taxă nu va avea efectul scontat și va duce la pierderea încrederii în sistemul de sănătate.

Luc Duquesnel, medic de familie, a sugerat că ar fi mai util să se axeze pe educarea populației decât pe impunerea de amenzi, care ar putea deteriora relațiile medic-pacient.

Attal a precizat că această măsură va face parte dintr-o lege ce urmează să fie aprobată de parlament și implementată din ianuarie anul viitor. De asemenea, oricine face o programare medicală va fi obligat să furnizeze detalii despre cardul de credit.

„Dacă pacientul nu se prezintă la programare fără să anunțe cu 24 de ore înainte [de anulare], medicul ar putea debita 5 euro pentru neprezentare”, a precizat acesta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004873 (s)