News Flash:

Important eveniment astronomic astăzi

O eclipsă totală de soare traversează America de Nord astăzi, 8 aprilie 2024

8 Aprilie 2024
82 Vizualizari | 0 Comentarii


Astăzi, 8 aprilie 2024, America de Nord va fi traversată de o eclipsă totală de soare, conform CBS News. Harta arată locurile și momentele în care pasionații de astronomie pot vedea acest eveniment spectaculos.

Eclipsa totală va începe inițial de-a lungul coastei mexicane a Pacificului, în jurul orei 11:07 a.m., ora locală, apoi va trece peste o parte din SUA, de la Texas până în Maine, și va ajunge în Canada. Traseul va continua prin Texas, traversând mai multe state până când eclipsa va intra în Canada, în sudul statului Ontario. Eclipsa va părăsi America de Nord continentală în jurul orei 17:16 p.m., ora locală, în Newfoundland, Canada.

Conform NASA, aproximativ 31,6 milioane de persoane locuiesc în calea de totalitate a eclipsării, zona unde Luna va acoperi complet Soarele. Lățimea traseului variază între 108 și 122 de mile. Alte 150 de milioane de persoane locuiesc într-un perimetru de 200 de mile de calea de totalitate.

Statele aflate pe traseul de totalitate includ Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire și Maine. De asemenea, mici porțiuni din Tennessee și Michigan vor experimenta eclipsa totală de soare.

În unele zone de-a lungul traseului de totalitate, există o probabilitate mai mare de nori, care ar putea afecta vizibilitatea eclipselor.

Cei care vor observa eclipsa din apropierea Torreón, Mexic, vor avea cea mai lungă perioadă de totalitate. Acolo, lipsa completă a soarelui va dura 4 minute și 28 de secunde, conform NASA.

După eclipsa din 8 aprilie, următoarea eclipsă totală de soare vizibilă din apropierea SUA va avea loc pe 23 august 2044.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004991 (s)