News Flash:

Anchetă pentru „corupție și conflict de interese”

Ursula von der Leyen, anchetată de procurorii europeni conduşi de Laura Codruţa Kovesi

2 Aprilie 2024
80 Vizualizari | 0 Comentarii

Parchetul european, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, a preluat ancheta în care Ursula von der Leyen este acuzată de "corupție și conflict de interese". Procurorii europeni investighează presupusele infracțiuni legate de negocierile privind vaccinurile între președintele Comisiei Europene și directorul general al Pfizer. Ancheta, inițiată de autoritățile belgiene, s-a concentrat inițial pe un presupus schimb de mesaje între cei doi lideri înaintea semnării unui contract major pentru furnizarea de vaccinuri. Von der Leyen a refuzat să facă public conținutul mesajelor, iar EPPO a preluat ancheta în ultimele luni.

Ancheta se concentrează pe acuzații legate de "interferența în funcții publice, distrugerea de SMS-uri, corupție și conflict de interese". Deși nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz, procurorii paneuropeni au preluat investigația, care este legată de un acord de vaccinare evaluat la peste 20 de miliarde de euro. De asemenea, ancheta se intersectează cu procesele pe care Pfizer le-a intentat împotriva Ungariei și Poloniei pentru neplata unor doze de vaccin.

Detaliile cazului, inclusiv conținutul mesajelor text, nu sunt publice, iar atât Ursula von der Leyen, cât și Pfizer, au refuzat să comenteze.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005761 (s)