News Flash:

Deces în Liga Națională de Fotbal American

O.J. Simpson, fosta vedetă din NFL a murit la vârsta de 76 de ani

12 Aprilie 2024
103 Vizualizari | 0 Comentarii

O.J. Simpson, fostul star al NFL (Liga Națională de Fotbal American), a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, după o luptă cu cancerul. În anii 1990, el a fost achitat într-un proces celebru pentru uciderea fostei sale soții și a prietenului acesteia, caz care a captivat atenția întregii țări și a provocat ample controverse. Familia lui a făcut anunțul într-o postare pe contul său de X, menționând că O.J. a murit miercuri, înconjurat de copii și nepoți.

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a pierdut lupta sa cu cancerul. I-au fost alături copiii și nepoții săi”, a transmis familia, care roagă totodată la respectarea intimității în această perioadă.

Născut la San Francisco pe 9 iulie 1947, O.J. Simpson a devenit cunoscut în anii '70 datorită performanțelor sale la echipa Buffalo Bills. Popularitatea sa a rămas ridicată chiar și după retragerea din NFL în 1979, când a început să exploreze domeniul actoriei.

Pe 12 iunie 1994, fostul său soț, Nicole Brown, cu care fusese căsătorit între 1985 și 1992, a fost descoperită moartă la Los Angeles, împreună cu prietenul său Ronald Goldman, care și el fusese ucis, conform HotNews.ro.

În urma unui proces intens, în 1995, un juriu din Los Angeles l-a declarat nevinovat pe O.J. Simpson în ceea ce privește acuzațiile de dublă crimă. Acest caz, supranumit "Procesul Secolului", a generat indignare și tensiuni rasiale în Statele Unite.

Cu toate acestea, achitarea sa în instanța penală nu l-a ferit de acțiunea în instanța civilă din 1997. A fost obligat să plătească peste 33 de milioane de dolari familiilor victimelor, deși această sumă nu a fost niciodată plătită.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)