News Flash:

Explozie in centrul Istanbului. Cel putin 6 morti si 81 de raniti

14 Noiembrie 2022
219 Vizualizari | 0 Comentarii
Explozie in centrul Istanbului Cel putin 6 morti si 81 de raniti

O explozie a avut loc duminica pe strada Istiklal, una dintre cele mai aglomerate strazi pietonale din centrul Istanbulului, relateaza Reuters. Cel putin 6 persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite, potrivit primelor informatii.


UPDATE: La aproximativ patru ore dupa explozie, vicepresedintele Fuat Oktay si ministrul de interne Suleyman Soylu au vizitat locul exploziei. Oktay a spus ca numarul ranitilor a ajuns la 81 si a reiterat ca sase persoane au murit in explozie.
Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denuntat un „atac josnic” care a facut „sase morti”, a spus el la tv, relateaza AFP. „Autorii acestui atac josnic vor fi demascati. Poporul nostru sa fie sigur ca autorii vor fi pedepsiti", a spus el, la doua ore dupa explozia de pe strada comerciala Istiklal.
„Eforturile de a invinge Turcia si poporul turc prin terorism vor esua astazi, asa cum au esuat ieri si asa cum vor esua din nou maine”, a declarat Erdogan intr-o conferinta de presa.
Mesajul transmis de MAE dupa explozie: „Pana la acest moment nu au fost identificati cetateni romani printre victime”
Al Jazeera transmite ca principalul suspect este o femeie care a lasat pe strada un bagaj explozibili care a explodat 2-3 minute mai tarziu. Politia cauta 3 suspecti, inclusiv 2 tineri nascuti dupa anul 2000.
Radiodifuzorul de stat TRT si alte mass-media au aratat ambulante si politie indreptandu-se la fata locului de pe populara strada Istiklal din Istanbul din cartierul Beyoglu.

Aceasta artera comerciala situata in apropierea Pietei Taksim este de obicei frecventata si de turisti straini.

Agentia de stat Anadolu a declarat ca cauza exploziei nu este inca cunoscuta, iar in social media a aparut informatia ca au murit mai multi oameni, relateaza News.ro

Explozia din Istanbul s-a soldat cu morti si raniti. Momentul exploziei a fost surprins pe video
Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a precizat ca explozia a avut loc aproximativ la ora locala 16.20 si ca s-a soldat cu morti si raniti.

Ulterior, acesta a revenit si a spus ca potrivit primelor rapoarte, 4 persoane si-au pierdut viata si alte 38 au fost ranite in explozia care a avut loc pe strada Istiklal.

Dupa scurt timp, insa, presedintele Turciei a spus ca bilantul a urcat la sase morti si 53 de raniti. La aproximativ patru ore dupa explozie, vicepresedintele Fuat Oktay a spus ca numarul ranitilor a ajuns la 81.

Pe imaginile aparute pe retelele de socializare se vede exact momentul exploziei.

Pe alte imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede ce pare a fi un bagaj lasat de cineva, iar explozia pare sa se produca in acel loc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006587 (s)