News Flash:

Joe Biden si Donald Trump n-au internalizat mesajul electoratului: in ciuda sanctiunilor, cei doi viseaza la cursa prezidentiala

10 Noiembrie 2022
184 Vizualizari | 0 Comentarii
Joe Biden si Donald Trump

Alegerile din SUA de la mijlocul mandatului prezidential, desfasurate marti, care au sanctionat, cum era de asteptat, politicile administratiei democrate a lui Joe Biden, dar care, pe de alta parte, nu au adus un succes coplesitor pentru republicanii fostului presedinte Donald Trump nu i-au facut pe niciunul dintre ei sa se razgandeasca in privinta planurilor de a candida pentru un nou mandat la Casa Alba in 2024.

Joe Biden a spus miercuri, intr-o conferinta de presa, ca un nou mandat ramane in „intentia” sa, dar a precizat ca nu se grabeste „deloc” sa-si anunte candidatura, in timp ce predecesorul sau, fostul presedinte Donald Trump, este asteptat sa faca acest anunt saptamana viitoare, relateaza CNN, informeaza News.ro.

Joe Biden a spus ca inca se sfatuieste cu sotia sa, prima-doamna Jill Biden, dar calendarul sau nu va fi influentat de Donald Trump si ramane sa-si oficializeze decizia la inceputul anului viitor.

Intrebat cum interpreteaza rezultatele alegerilor intermediare desfasurate marti din perspectiva candidaturii sale pentru un nou mandat si daca rezultatele, mai bune decat erau asteptarile, fac mai probabila candidatura sa, Joe Biden a spus ca acestea nu au nicio influenta asupra planurilor sale si ale familiei sale.

„Intentia noastra este de a candida din nou. Aceasta a fost intentia noastra. Indiferent care a fost rezultatul acestor alegeri”, a declarat Joe Biden, care a glumit pe seama faptului ca sotia sa, Jill - care a stat in public in timpul conferintei sale de presa sustinute miercuri la Casa Alba - este mai populara decat el in Partidul Democrat.

Joe Biden, care va implini in curand 80 de ani, este cel mai in varsta presedinte din istoria Statelor Unite.

„Intentia mea este sa candidez din nou, dar eu sunt unul cu respect fata de destin. Si toate acestea tin de o decizie de familie. Cred ca toata lumea vrea ca eu sa candidez, dar vom avea discutii pe aceasta tema. Si nu ma simt grabit intr-un fel sau altul sa iau aceasta hotarare chiar astazi sau maine, oricand, indiferent de ce face predecesorul meu”, a declarat Joe Biden.

El a marturisit ca spera ca el si prima-doamna sa aiba timp de o mica vacanta in preajma sarbatorilor, perioada in care ar putea reflecta asupra deciziei. „Banuiesc ca va fi la inceputul anului viitor, cam asta am in plan”, a spus Joe Biden.

Consilierii lui Joe Biden fac planuri in vederea unei candidaturi pentru un nou mandat in 2024, chiar daca presedintele nu a luat inca decizia daca va intra din nou in lupta. Anita Dunn, consilier la Casa Alba, a declarat miercuri ca planificarea unei potentiale campanii electorale este deja in curs de desfasurare, indiferent care va fi decizia lui Joe Biden, mentioneaza CNN.

Intrebat, miercuri, despre un sondaj care arata ca majoritatea alegatorilor nu doresc ca el sa candideze din nou si intrebat daca aceste date ii influenteaza decizia, Joe Biden a raspuns transant: „Nu”. Cu umor, mesajul sau pentru cei care se opun unei noi candidaturi la presedintie a fost: „Priviti-ma”.

Biden s-a amuzat si cand a fost intrebat cine ar fi un concurent republican mai redutabil in 2024: guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, sau Donald Trump? „Va fi distractiv sa ii vedem cum se infrunta”, a comentat el.

Fostul presedinte Donald Trump a dat semnale ca ar fi deranjat daca Ron DeSantis - in care multi vad un altfel de Trump - i-ar face concurenta in Partidiul Republican pentru o candidatura la presedintie. Alti republicani se gandesc insa ca DeSantis ar putea face echipa buna cu Donald Trump si i-ar putea fi coechipier ca vicepresedinte.

La randul sau, intr-un interviu acordat miercuri postului Fox News Digital, fostul presedinte Donald Trump a declarat ca informatiile potrivit carora ar fi fost „furios” in urma rezultatelor alegerilor de marti nu sunt adevarate.

„Este exact opusul”, a spus Trump. „Oamenii pe care i-am sustinut s-au descurcat foarte bine. Am avut o cota de 98,6% in alegerile primare si 216 la 19 in alegerile generale - este uimitor”, a comentat Trump. Fostul presedinte i-a laudat pe mai multi dintre candidatii pe care i-a sustinut, inclusiv pe senatorul de Iowa Chuck Grassley si pe senatorul de Florida Marco Rubio, pentru care a spus ca s-a mobilizat. Grassley si Rubio erau insa amandoi favoriti la victorie inainte ca Trump sa apara alaturi de ei, mentioneaza CNN.

Fostul presedinte a avut cuvinte favorabile si pentru celebrul Dr. Mehmet Oz, desi acesta a pierdut locul pentru Senat in Pennsylvania in favoarea democratului John Fetterman. „Oz a muncit foarte mult, dar au existat forte impotriva lui. Oz este un tip grozav. A avut o multime de forte de neclintit impotriva lui”, a spus Donald Trump.

Intrebat daca rezultatele slabe ii vor schimba decizia de a-si anunta o a treia candidatura la presedintie, martea viitoare, Donald Trump a aratat ca va merge mai departe cu acest plan. „Am avut un succes extraordinar. De ce s-ar schimba ceva?” a spus Trump.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004802 (s)