News Flash:

Un impingator cu sapte marinari la bord a luat foc si s-a scufundat in Canalul Dunare - Marea Neagra

6 Aprilie 2014
751 Vizualizari | 0 Comentarii
Un împingător cu şapte marinari la bord, care transporta şase barje cu minereu de fier, a luat foc, sâmbătă noapte, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, fără să fie înregistrate persoane rănite, pompierii constănţeni intervenind pentru stingerea flăcărilor. După mai multe ore de intervenţie, împingătorul s-a scufundat. Zona unde s-a scufundat nava a fost delimitată cu baraje antipoluante, situaţia fiind sub control. UPDATE 16:45 - Zona unde s-a scufundat împingătorul, delimitată cu baraje antipoluante, situaţia fiind sub control

Zona unde s-a scufundat împingătorul sub pavilion unguresc a fost poluată pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, perimetrul respectiv fiind delimitat cu baraje antipoluante, iar autorităţile constănţene spun că situaţia este sub control

Directorul Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN), Daniel Georgescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că zona unde s-a scufundat împingătorul sub pavilion unguresc a fost poluată pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, după ce în apă au ajuns reziduri din sala maşinilor. El a precizat că perimetrul respectiv a fost delimitat, fiind montate baraje antipoluante.

"Au fost montate baraje antipoluante în zona respectivă, situaţia este sub control. Se intervine cu toate materiale cu substanţe absorbante, cu batiste de colectare a hidrocarburilor, cu absolut tot ce este necesar", a spus Daniel Georgescu.

El a mai spus că în zonă acţionează două firme de depoluare şi a menţionat că pe Canalul Dunăre - Marea Neagră nu s-a scurs combustibil din încărcătura transportată de împingător.

La ora transmiterii acestei ştiri, specialiştii acţionează pentru a strânge apa contaminată, pe care o vor încărca apoi într-o barjă aflată în zonă.

Directorul ACN a mai spus că barjele care erau transportate de către împingătorul care s-a scufundat au fost preluate de alt împingător trimis de către armator.

De asemenea, cu această ocazie, au fost preluaţi şi cei şapte marinari care se aflau la bordul împingătorului scufundat.

Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că reprezentanţii tuturor autorităţilor cu atribuţii în acest caz se află la faţa locului şi că principalul obiectiv este să nu existe poluare pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.

"Obiectivele noastre sunt să nu fie victime şi nu au fost şi să nu fie poluare şi se acţionează în acest sens", a spus prefectul de Constanţa.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest incident.

Împingătorul care transporta şase barje cu minereu de fier către Austria a luat foc, vineri noapte, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.

 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0935 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016739 (s)