News Flash:

Vesti bune pentru iubitorii Deltei Dunarii

2 Aprilie 2014
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au anunţat recent că își doresc să poată înființa mai multe locuri de campare pentru turiști, în zonele des vizitate. In acest mod ar putea fi rezolvată, parţial, problema deșeurilor din perimetrul rezervației, spun oficialii ARBDD.
Potrivit guvernatorului Deltei, Edward Bratfanof, acţiunile de voluntariat nu pot rezolva problema igienizării în Delta Dunării pentru că „este vorba de un perimetru foarte mare”. Soluţia pe termen lung propusă de oficialul ARBDD este construirea mai multor campinguri, fapt care ar reduce numărul campărilor ilegale şi, în acest mod, suprafaţa pe care sunt aruncate deşeuri.
 „In această zonă sunt cateva campinguri, nu foarte atractive, iar noi ne dorim, şi avem un proiect pe care vrem să-l depunem pe FLAG (n.r. Fisheries Local Action Group, care administrează fondurile europene pentru Axa 4), să amenajăm unul sau mai multe campinguri în zonele de interes, eventual în parteneriat cu primăriile, pentru a reglementa sau a reduce din tensiunea aceasta a campărilor ilegale şi să rezolvăm în parte problema deşeurilor. Ne vom concentra pe perioada sezonului pe zonele turistice de impact şi vom da amenzi”, a declarat Edward Bratfanof, citat de obiectivtulcea.ro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1004 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027972 (s)