News Flash:

Pricopie: Pana la sfarsitul anului dascalii vor primi bani pentru materiale didactice, din fonduri UE

21 August 2014
547 Vizualizari | 0 Comentarii
Remus Pricopie
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, la Suceava ca se fac demersuri ca pana la sfarsitul acestui an sa poata fi dati bani cadrelor didactice din preuniversitar pentru a-si putea cumpara carti si pentru a participa la conferinte, precizand ca aceste sume vor fi din fonduri europene.
Pricopie a declarat, la festivitatea de deschidere a lucrarilor Congresului Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania, dar si intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Educatiei doreste sa reintroduca acel drept pe care l-au pierdut cadrele didactice, respectiv acordarea unei sume de bani, echivalentul a 100 de euro, pentru a-si cumpara materiale didactice.
Pricopie a spus ca pana la sfarsitul anului, printr-un proiect finantat din fonduri structurale, se doreste ca profesorii sa poata primi o anumita suma de bani pentru achizitionarea de carti si reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar si pentru participarea la conferinte.
"Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce in aceeasi forma, pentru ca intotdeauna mi s-a parut o forma rigida. Eu sper ca din aceasta toamna, repet, de data aceasta folosind si surse europene, adica fonduri structurale, profesorii sa poata primi o anumita suma de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesionala, care poate sa insemne achizitie de carti, achizitie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinte", a spus Pricopie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025525 (s)