News Flash:

Bine de știut!

Lege favorabilă românilor care locuiesc la bloc, adoptată de Parlament

10 Mai 2024
111 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Cei care locuiesc la bloc din România se vor bucura de o nouă lege care îi avantajează, aceasta fiind deja adoptată de Parlament.

Deputații au aprobat în mod definitiv proiectul care confirmă ordonanța de urgență 179/2022, ce modifică și completează Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 18/2009 privind eficiența energetică a blocurilor de locuințe.

Noul proiect de lege își propune să ajusteze și să completeze Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 18/2009 referitoare la îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, cu scopul de a direcționa o proporție mai mare, respectiv 90%, din fondurile europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Această măsură urmărește să reducă dependența de fondurile locale sau de contribuțiile financiare ale asociațiilor de proprietari. Prin urmare, proiectul de lege propune, prin crearea unor excepții în legislația existentă, să permită finanțarea unor intervenții pentru îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, în perioada 2021 – 2027, inclusiv prin utilizarea fondurilor europene nerambursabile aferente Politicii de Coeziune, conform news.ro.

Senatul a adoptat proiectul ca prim for sesizat pe 15 februarie 2023, iar decizia Camerei a fost una hotărâtoare, legea fiind trimisă spre promulgare.


 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004911 (s)