News Flash:

Veste bună pentru pacienți!

Primul Centru Naţional de Protonoterapie din Europa de Sud-Est, la Institutul Oncologic Bucureşti

10 Mai 2024
191 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a dezvăluit că joi a fost inițiat studiul de piață pentru edificarea primului Centru Național de Protonoterapie din Europa de Sud-Est, la Institutul Oncologic București. Protonoterapia implică folosirea protonilor pentru a administra o doză precisă de radiații, menită să distrugă celulele tumorale.

„Protonoterapia se va face, pentru prima oară, în România! Un pas hotărât în direcţia corectă, după cele şapte centre noi de radioterapie deblocate şi finanţate de MS. Astăzi am demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional de Protonoterapie din Europa de Sud-Est”, a spus ministrul pe Facebook.


El a subliniat că aceasta va fi cea mai amplă investiție în echipamente medicale dedicate pacienților oncologici realizată de Ministerul Sănătății.

„Este cea mai mare investiţie în echipamente medicale destinate pacienţilor oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sănătăţii. Este o datorie de onoare pentru noi să derulăm şi să finalizăm proiectele pe care le începem”, a mai spus Rafila. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005162 (s)