News Flash:

Mii de oameni au ieșit în stradă

Ziua națională a României sărbătorită la Timișoara cu o paradă militară

1 Decembrie 2023
152 Vizualizari | 0 Comentarii

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în acest an printr-o paradă militară în Timișoara. Sute de vehicule și zeci de militari, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații au defilat pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane. Ca de obicei, reprezentanții organizației "Reconstituiri istorice" au participat la eveniment îmbrăcați în uniforme istorice.

Atracția principală a fost reprezentată de cele trei vehicule blindate Piranha, recent integrate în dotarea Armatei, și de elicopterele care au survolat parada.

Festivitățile dedicate Zilei Naționale a României, marcând unirea Transilvaniei cu România, au debutat la Timișoara cu depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor. Apoi, la Catedrala Mitropolitană, a avut loc o slujbă religioasă. Momentul culminant a fost parada militară, extrem de apreciată de publicul prezent.

Ceremoniile militare se vor încheia în serată, când soldații vor părăsi locul purtând torțe. Traseul parcurs va include Strada Mărășești nr. 6-7, Str. Sf. Ioan, Bulevardul Republicii, Bulevardul Regele Ferdinand I, Catedrala Mitropolitană, Primăria Municipiului Timișoara, Bd. C.D. Loga, Mitropolia Banatului, Bd. Revoluției din 1989, Instituția Prefectului – Județul Timiș, Piața Sf. Gheorghe, Str. 9 Mai, Piața Libertății, Str. Alba Iulia, Piața Victoriei (19:30), Str. Mărășești nr. 6-7.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004797 (s)