News Flash:

Proiect inovator la UPT

Studenții Universității Politehnica Timișoara lucreează la realizarea unei mașini cu hidrogen

30 Noiembrie 2023
139 Vizualizari | 0 Comentarii

Studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara sunt implicați în dezvoltarea unei mașini care va funcționa pe bază de hidrogen. Inițiativa vine în urma proiectului anterior al tinerilor de la UPT, de la Departamentul Ingineria Materialelor și a Fabricației, care au construit o bicicletă propulsată de hidrogen.

„Noul proiect, cel cu maşinuţa cu hidrogen, promite să continue afirmarea rolului UPT de promovare a unor soluţii tehnice de interes pentru comunitate şi este de remarcat în special interesul tinerilor pentru aceste soluţii. Tineri de la Colegiul Tehnic I. C. Brătianu au fost angrenaţi în activitatea de dezvoltare a soluţiilor de acţionare pe bază de hidrogen, cu ocazia unei vizite de practică în atelierele Departamentului de Ingineria Materialelor şi a Fabricaţiei”, comunică UPT.

În cadrul Proiectului EEA RONNES, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul UPT a desfășurat cursuri de pregătire în domeniul energiilor regenerabile și promovarea eficienței energetice destinate cadrelor didactice din școli, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene Timiș și Hunedoara.

 Fiecare dintre cele 25 de școli din fiecare județ implicate în proiect a primit un kit experimental pentru producerea hidrogenului prin electroliza apei și transformarea acestuia în energie electrică, precum și un kit pentru experimente cu celule solare. În plus, fiecare inspectorat școlar a fost echipat cu o cameră termovizionată, care va fi transferată între școli pentru a permite elevilor să realizeze hărți termice ale clădirilor școlare din comunitatea lor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005023 (s)