News Flash:

Municipalitatea a trecut la inventariere

S-a dat startul numărării arborilor din Timișoara pentru realizarea Registrului Spațiilor Verzi

1 Decembrie 2023
153 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timișoara, a început procesul de numărare a arborilor din oraș, inițiat în cadrul proiectului de elaborare a Registrului Spațiilor Verzi, o inițiativă care implică o investiție de aproximativ 570.000 de euro din partea primăriei.

Primăria Timișoara a comunicat că s-a intrat în etapa de inventariere a arborilor, având ca obiectiv finalizarea Registrului Spațiilor Verzi. Conform declarațiilor reprezentanților municipalității, firma responsabilă pentru proiect a finalizat dezvoltarea platformei digitale, iar spațiile verzi de dimensiuni considerabile au fost integrate în baza de date. În acest sens, Parcul Botanic a fost complet inclus în platformă, includând cei peste 2.000 de arbori ai săi. Printre cei mai vechi arbori din Parcul Botanic se regăsesc platanii, stejarii și alunul secular.

„Registrul Verde face parte din planul nostru de protejare și extindere a spațiului verde din Timișoara. În sfârșit, avem o inventariere corectă a unor zone compacte, cum este Parcul Botanic, de exemplu. Acest Registru Verde va fi un instrument permanent actualizat în funcție de noile plantări pe care le facem în fiecare toamnă și primăvară, tocmai pentru a avea în permanență o situație clară a stării spațiului verde în Timișoara. Doar în campania de anul trecut am plantat peste 1.800 de arbori tineri, iar anul acesta plantăm încă 2.600”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Echipa de lucru pentru Registrului Verde a finalizat inventarierea arborilor din parcurile și spațiile verzi extinse din Timișoara. În etapa următoare a contractului, arborii protejați, ce prezintă o valoare estetică deosebită și au un diametru mai mare de 50 de cm, vor fi supuși unui proces complet de scanare și vor fi transpuși într-un model tridimensional.

„Registrul spațiilor verzi cuprinde un sistem informațional de tip GIS (geographic information system), o interfață de tip hartă digitală. Echipele din cadrul primăriei vor fi instruite în folosirea noului software, hardware și a procedurilor de actualizare a bazei de date și vor introduce noii arbori plantați pe domeniul public, precum și informații actualizate despre arborii deja introduși în sistem”, a transmis Primăria Timișoara.

Registrul Local al Spațiilor Verzi este dezvoltat în colaborarea dintre Eterra Map SRL și Megagis SRL pe o perioadă de doi ani, cu estimarea că acesta va fi finalizat în ianuarie 2025. Valoarea totală a contractului este de 2.832.200 lei, cu TVA inclus, echivalentul a aproximativ 570.000 de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005475 (s)