News Flash:

UPT are cu ce se mândri

Arhitecții formați de UPT, premiați la Bienala Națională de Arhitectură 2023

30 Noiembrie 2023
167 Vizualizari | 0 Comentarii


Arhitecții instruiți la Universitatea Politehnica Timișoara au obținut premii remarcabile la Bienala Națională de Arhitectură 2023.

Ceremonia de acordare a premiilor secțiunii Diplome – Arhitecți în Afirmare, parte a Bienalei Naționale de Arhitectură 2023, desfășurată la Palatul Culturii din Iași, a inclus participarea a doi absolvenți timișoreni nominalizați.

În această secțiune, care a strâns peste 130 de diplome la nivel național, zece proiecte au fost nominalizate pentru premiile finale. Diploma absolventului FAUT Andrei Cîra, intitulată „Memorialul Revoluției” și coordonată de conf. dr. arh. Cristian Blidariu, a obținut Premiul I (ex aequo). Proiectul abordează semnificația Revoluției Române din 1989 și modalitățile de comemorare, explorând, de asemenea, posibilitățile de revitalizare a spațiului fostului pasaj de sub Piața Victoriei.

La aceeași ceremonie, absolventele FAUT Laura Argeșeanu și Jacqueline Iancu au fost menționate pentru lucrarea „Ansamblu cultural în zona bălților Jimbolia”, coordonată de conf. dr. arh. Cristian Blidariu. Aceeași lucrare a primit ulterior premiul secțiunii Cercetare prin Arhitectură / Diplome de Arhitectură în cadrul Anualei de Arhitectură București. Proiectul, realizat în cadrul parteneriatului internațional ERASMUS+ Triplex Confinium, urmărește să creeze o legătură funcțională și tangibilă cu localitatea Jimbolia, revitalizând și promovând valorile culturale locale în fostul spațiu al fabricii Ceramica/Bohn.

În aceeași categorie, diploma Evelinei Ursatii, „Crematoriu uman în Timișoara”, coordonată de ș.l.dr. arh. Marius Hârța, a fost menționată printre proiectele nominalizate. Proiectul, expus anterior în cadrul Diploma Show, propune o variantă de crematoriu adaptată contextului românesc, imbunătățind aspecte de monumentalitate și sensibilitate, încorporând metafore, simboluri și emoții.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006835 (s)