News Flash:

Micii pacienți vor avea de acum condiții mai bune de terapie

Mai multe spații de la Spitalul de Copii Timișoara, renovate din donații

29 Noiembrie 2023
121 Vizualizari | 0 Comentarii


Mai multe spații din cadrul Secției de Psihiatrie și Neurologie a Spitalului de Copii Timișoara au fost renovate cu ajutorul donațiilor unei companii private.

Trei spații au fost modernizate datorită unei sponsorizări în valoare de 10.000 de euro acordate de Continental Automotive Timișoara prin intermediul Asociației "Împreună suntem mai buni" din Lipova.

Aceste spații acum beneficiază de mobilier nou și de materiale educaționale necesare pentru terapia pacienților din Secția de Neuropsihiatrie, unde s-au efectuat, de asemenea, lucrări de amenajare a instalației electrice (prize, aplice), schimbare a jaluzelelor și a pardoselii. Fiecare dintre cele trei camere a fost echipată cu televizoare, oferind un spațiu mai plăcut pentru copii.

Cele trei spații renovate includ o sală de zi destinată pacienților, unde specialiștii desfășoară terapie prin joc, art-terapie și alte activități specifice, o încăpere dedicată consilierii și una pentru psihoterapie.

Peste 300 de pacienți, de la sugari de doar câteva luni până la tineri de 18 ani, beneficiază anual de serviciile oferite de Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.

„Serviciile conexe şi spaţiile din dotarea secţiilor speciale cum este cea de Neurologie şi Psihiatrie a copilului şi adolescentului, sunt esenţiale pentru o bună desfăşurare a unui act medical de calitate. Ne bucurăm că avem parte de această sponsorizare şi mai ales pacientii noştri vor putea beneficia de condiţii mai bune de ludoterapie , de spaţii pentru consultatie şi mai ales de evaluare”, a declarat Mihai Gafencu, director medical la Spitalul de Copii Timișoara.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din regiunea de vest a României.

„Suntem cu toții responsabili de creșterea comunității în care trăim, în care ne desfășurăm activitatea. Continental se implică în acțiuni de responsabilitate socială prin care ne dorim să contribuim la creșterea nivelului de trai și a o dezvoltare sustenabilă a educației și a sănătății. Suntem alături de comunitate prin proiecte care transformă în bine, pas cu pas, întreaga societate”, a precizat Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004783 (s)