News Flash:

O numire extrem de onorantă

Un profesor de la UPT, ales secretar general al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor

30 Noiembrie 2023
156 Vizualizari | 0 Comentarii


Un profesor de la Universitatea Politehnica Timișoara, Erwin-Christian Lovasz, ocupă funcția de secretar general al Federației Internaționale de Promovare a Științei Mecanismelor și a Mașinilor (IFToMM). Lovasz a fost reales în această funcție la cel de-al XVI-lea Congres Internațional de Știința Mecanismelor și a Mașinilor, desfășurat în Tokyo, Japonia.

IFToMM este una dintre cele mai semnificative asociații profesionale la nivel global, cu un număr mare de membri implicați în diverse activități care promovează colaborarea internațională în domeniul științei mecanismelor și a mașinilor. Înființată în 1969, IFToMM cuprinde în prezent 45 de asociații profesionale naționale afiliate, cu peste 10.000 de membri. În cadrul Congreselor organizate la fiecare 4 ani, are loc Adunarea Generală, în cadrul căreia sunt aleși președintele, vicepreședintele, secretarul general, trezorierul și cei 6 membri ordinari ai Consiliului Executiv IFToMM.

Profesorul Erwin-Christian Lovasz, prin poziția sa în conducerea IFToMM, se bucură de recunoaștere profesională și managerială la nivel internațional, onorând astfel Universitatea Politehnica Timișoara și organizația națională ARoTMM (Asociația Română a Teoriei Mașinilor și Mecanismelor).

Lovasz este cadru didactic și cercetător la Universitatea Politehnica Timișoara din 1990, axându-și activitățile pe cercetarea și proiectarea în domeniul științei mecanismelor, roboticii, mecatronicii și aparaturii biomedicale. Deține un Certificat de abilitare în domeniile Inginerie Mecanică, Mecatronică și Robotică din 2016. În prezent, este director al Departamentului de Mecatronică la Universitatea Politehnica Timișoara și Secretar General al Organizației Române IFToMM – ARoTMM.

Profesorul Lovasz a publicat 244 de lucrări științifice, a obținut 28 de granturi și proiecte de cercetare (10 în calitate de lider de proiect), a contribuit la elaborarea a 24 de cărți (11 în calitate de editor) și este editor asociat la revistele "International Journal of Advances Robotics Systems" și "Mechanics and Industry".


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005926 (s)