News Flash:

Cerința eurodeputaților a fost aprobată!

Va a avea loc o creştere de 10 miliarde de euro a bugetului UE până în 2027

21 Septembrie 2023
178 Vizualizari | 0 Comentarii

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a cerut o majorare a bugetului UE cu 10 miliarde de euro până în 2027, pentru a permite blocului comunitar să facă față multiplelor crize geopolitice, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

Poziția eurodeputaților a fost aprobată cu o largă majoritate - 23 de voturi pentru, trei voturi împotrivă și trei abțineri. Textul va fi supus votului în plenul PE la Strasbourg pe 4 octombrie și va fi apoi negociat cu Consiliul UE, care reprezintă cele 27 de state membre. Până în prezent, aceste state nu și-au stabilit mandatul de negociere.

Propunerea Comisiei Europene de a suplimenta bugetul UE cu 66 de miliarde de euro pentru perioada 2024-2027 a fost făcută în contextul necesităților crescute de finanțare generate de consecințele pandemiei COVID-19 și de conflictul din Ucraina. Aceasta vizează acordarea unui ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, inclusiv 17 miliarde de euro sub formă de subvenții și 33 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, care nu sunt incluse în totalul finanțărilor suplimentare.

Bruxelles-ul a propus, de asemenea, alocarea suplimentară de 15 miliarde de euro pentru gestionarea migrației (consolidarea controlului frontierelor și cooperarea cu țările terțe), precum și 10 miliarde de euro pentru stimularea investițiilor în tehnologii viitorului (digitalizare, tranziția verde, biotehnologii).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004523 (s)