News Flash:

Doliu în lumea științifică

Omul de ştiinţă britanic Ian Wilmut, cel care a clonat oaia Dolly, a murit la vârsta de 79 de ani

12 Septembrie 2023
172 Vizualizari | 0 Comentarii

Omul de știință britanic Ian Wilmut, cunoscut pentru reușita echipei sale în prima clonare reușită a unui animal, oaia Dolly, a decedat la vârsta de 79 de ani, potrivit anunțului făcut luni de fosta sa universitate, relatează AFP.

Dolly a fost primul mamifer clonat dintr-o celulă adultă, o realizare semnificativă în domeniul cercetării animale și medicale.

Ian Wilmut a condus echipa de la Institutul Roslin, care aparținea Universității din Edinburgh, Scoția, și care a reușit să cloneze oaia Dolly în anul 1996.

Această realizare a "schimbat fundamental perspectiva științifică a acelei perioade", a declarat Peter Mathieson, un oficial al universității, într-un comunicat de omagiu adus lui Ian Wilmut.

Ian Wilmut suferea de boala Parkinson și a sprijinit cercetările legate de această afecțiune neurodegenerativă din anul 2018.

Metoda de clonare folosită pentru Dolly a fost ulterior replicată în 2005 în Coreea, unde au fost clonați câini, și apoi în 2018 de către cercetătorii chinezi, care au reușit să cloneze maimuțe.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006251 (s)