News Flash:

Demis din funcţia de şef al Forţelor Aerospaţiale Ruse

Generalul rus Serghei Surovikin a fost numit preşedinte al Comisiei de Coordonare pentru Afaceri de Apărare Aeriană din CSI

11 Septembrie 2023
212 Vizualizari | 0 Comentarii


Generalul rus Serghei Surovikin, destituit din funcția de șef al Forțelor Aerospațiale Ruse în urma rebeliunii armate a Grupului Wagner, a fost numit președinte al Comisiei de Coordonare pentru Afaceri de Apărare Aeriană din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Această numire a fost făcută în unanimitate de către reprezentanții Consiliului Miniștrilor Apărării din CSI.

Generalul Surovikin a dispărut în urma rebeliunii din 24 iunie, când a îndemnat liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, să renunțe la revoltă. După această perioadă de dispariție, el și-a făcut apariția publică împreună cu soția sa pe 4 septembrie. Presa și rețelele de socializare au speculat pe marginea stării generale a generalului și a locului în care se afla.

Generalul Surovikin a căzut în dizgrație după eșecul rebeliunii armate conduse de Prigojin, în cadrul căreia ei au conceput operațiunea de cucerire a orașului ucrainean Bahmut, care a fost obținută în luna mai. Prigojin a declarat că, avându-l pe Surovikin la comandă, oamenii săi nu ar fi întâmpinat probleme cu aprovizionarea în echipamente și muniții, ceea ce l-a determinat să îl critice și să îl acuze pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și Statul Major.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005093 (s)