News Flash:

Ce spune Ministerul rus de Externe

Moscova şi Beijingul au poziţii similare în ceea ce priveşte Statele Unite ale Americii şi Ucraina

19 Septembrie 2023
165 Vizualizari | 0 Comentarii

Moscova și Beijingul au adoptat poziții similare în ceea ce privește Statele Unite ale Americii și soluționarea conflictului din Ucraina, conform unui comunicat emis de Ministerul rus de Externe, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

În comunicatul emis în urma întrevederii dintre ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, și omologul său chinez, Wang Yi, ministerul rus a subliniat relațiile strânse care leagă cele două țări. De asemenea, textul evidențiază pozițiile similare ale Rusiei și Chinei cu privire la „acţiunile Statelor Unite pe scena internaţională, inclusiv cele de natură antirusă şi antichineză”.

„Părţile au discutat în detaliu starea actuală a situaţiei din Ucraina, constatând inutilitatea încercărilor de a rezolva criza fără a ţine cont de interesele Rusiei şi, cu atât mai mult, fără participarea Rusiei”, se mai precizează în comunicat.

Ministrul chinez al Afacerilor Externe se află într-o vizită în Rusia începând de luni, cu discuții centrate pe chestiuni de securitate. Această vizită este programată să dureze până joi și se înscrie într-o serie de întâlniri la nivel înalt între cei doi aliați.

În cadrul întâlnirii, Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe, l-a informat pe omologul său chinez cu privire la principalele rezultate ale vizitei liderului nord-coreean Kim Jong Un în Rusia, care a avut loc în perioada 12-17 septembrie. În același timp, Wang Yi, ministrul chinez al Afacerilor Externe, a informat despre discuțiile pe care le-a avut cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden.

„China şi Rusia urmăresc politici externe independente, iar cooperarea dintre cele două părţi nu vizează o terţă parte şi nu va fi influenţată de o terţă parte”, a afirmat Wang Yi.

„China şi Rusia ar trebui să urmeze tendinţa de progres a vremurilor, să îşi manifeste responsabilităţile ca ţări importante, să îşi îndeplinească obligaţiile internaţionale cuvenite şi să consolideze coordonarea strategică”, a completat oficialul chinez.
Moscova și Beijingul sunt adesea laudate pentru parteneriatul lor și pentru cooperarea lor economică și militară extinsă.

În ceea ce privește conflictul din Ucraina, China încearcă să adopte o poziție neutră, chiar dacă a manifestat sprijin pentru Kremlin. Beijingul a emis un document cu 12 puncte privind criza din Ucraina la sfârșitul lunii februarie, dar acesta a fost primit cu scepticism de comunitatea internațională.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006720 (s)