News Flash:

Unul din cele mai reprezentative monumente din Berlin a căpătat o altă nuanță

Activişti din gruparea ecologistă Ultima Generaţie au vopsit cu spray portocaliu coloanele porţii Brandenburg

18 Septembrie 2023
176 Vizualizari | 0 Comentarii

Un grup de activiști din organizația ecologistă Ultima Generație au vandalizat cele șase coloane ale porții Brandenburg din Berlin, unul dintre cele mai iconice monumente ale orașului, folosind vopsea de culoare portocalie, conform agenției DPA.

Poliția a reținut 14 protestatari sub acuzația de distrugere a proprietății și a izolat zona. La intervenție au participat numeroase echipaje de urgență.

Grupul ecologist a declarat că au folosit stingătoare pentru aplicarea vopselei. De asemenea, protestatarii au vopsit și Piața Pariser din fața porții, care se află la capătul vestic al bulevardului Unter den Linden. Aceștia au cerut blocarea străzilor din Berlin pe termen nelimitat, începând de luni.

Primarul Berlinului, Kai Wegner, a criticat protestul, susținând că orașul sprijină "libertatea de exprimare și dezbaterea deschisă cu privire la viitorul nostru", dar astfel de acțiuni "nu afectează doar istorica poartă Brandenburg, ci și exprimarea liberă a chestiunilor importante ale timpului nostru și ale viitorului".

În zilele următoare, în capitala Germaniei, sunt programate și alte demonstrații pentru combaterea schimbărilor climatice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005790 (s)