News Flash:

Anunț îngrijorător!

Coreea de Nord a anunţat că a construit un submarin nuclear tactic de atac

8 Septembrie 2023
200 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe data de 8 septembrie, Coreea de Nord a făcut anunțul construcției unui submarin nuclear tactic de atac, ca parte a eforturilor lor de consolidare a forței navale. Agenția de presă nord-coreeană ACTC a furnizat această informație, care a fost citată de AFP. Noul submarin a fost prezentat în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe data de 6 septembrie și la care a participat liderul nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a afirmat că submersibilul face parte din progresul în viitor al Marinei în materie de armament nuclear”, scrie ACTC.

Lansarea submarinului numit "Hero Kim Kun Ok" „a marcat un nou capitol în consolidarea forţelor navale ale RPDC”, conform agenţiei de presă nord-coreene care face referire la prescurtarea numelui oficial al Coreei de Nord

În cadrul ceremoniei, liderul nord-coreean a discutat despre „planul strategic şi tactic de îmbunătăţire continuă a modernităţii forţelor submarine şi de suprafaţă şi de avansarea în viitor a armamentului nuclear al Marinei”.

De asemenea, el a subliniat că „înarmarea Marinei cu arme nucleare devine o sarcină urgentă”. Joi, Kim Jong Un a inspectat submarinul care urma să fie testat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005273 (s)