News Flash:

Își ia toate măsurile de precauție

Austria plănuiește să cumpere opt unităţi ale sistemului german de apărare antiaeriană Iris-T

13 Septembrie 2023
166 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul austriac al Apărării, Klaudia Tanner, a declarat că Austria are planuri de a achiziționa opt unități ale sistemului de apărare antiaeriană german Iris-T cu rază medie de acțiune, ca parte a proiectului european de apărare antiaeriană denumit European Sky Shield, conform informațiilor furnizate de agenția DPA.

„Achiziţionarea rachetelor şi pregătirea echipajelor vor fi coordonate cu Germania”, a afirmat Klaudia Tanner, la Viena.

Miniștrii apărării din Estonia și Letonia au semnat un acord-cadru pentru achiziționarea acestui sistem de la compania germană Diehl Defence, într-un eveniment care a avut loc luni.

Ministrul austriac al Apărării, Klaudia Tanner, a menționat că se așteaptă ca Germania și Austria să ajungă la un acord în ceea ce privește o scrisoare de intenție în săptămânile următoare.

Șeful Forțelor Aeriene austriece, Gerfried Promberger, a subliniat că planifică achiziționarea a patru sisteme cu rază scurtă de acțiune și a patru sisteme cu rază medie de acțiune.

„Având în vedere invazia în curs a Rusiei în Ucraina, este absolut necesar să se închidă breşele din spaţiul aerian european”, a transmis Tanner.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004431 (s)