News Flash:

Viețile oamenilor trebuie protejate!

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, susține extinderea statutului de protecţie în UE pentru refugiații ucrainieni

15 Septembrie 2023
177 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, și-a exprimat susținerea pentru extinderea statutului de protecție în cadrul Uniunii Europene pentru refugiații care sosesc din Ucraina, conform informațiilor furnizate de agenția DPA.

„Susţin foarte mult ideea ca noi, Uniunea Europeană, să extindem statutul de protecţie al refugiaţilor din Ucraina”, a afirmat Faeser pentru publicaţiile germane din Funke Mediengruppe.

Nancy Faeser a menționat că această chestiune va fi discutată în viitorul apropiat cu omologii săi din Uniunea Europeană.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, în discursul său anual privind starea Uniunii Europene, că va propune extinderea regulilor pentru protecția temporară pentru ucrainenii aflați în Uniunea Europeană.

Ucrainenii care fug de conflictul din țara lor sunt exceptați de la procedurile obișnuite de azil solicitate de țările membre UE. În schimb, aceștia devin imediat eligibili pentru beneficii sociale și primesc rapid permis de muncă, acces la educație și locuință.

„Trebuie să continuăm să protejăm vieţile multor oameni care au fugit de războiul barbar al lui Putin”, a declarat Nancy Faeser.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006013 (s)