News Flash:

Invitație ce stârnește îngrijorare!

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția cooperării dintre Rusia şi Coreea de Nord

14 Septembrie 2023
157 Vizualizari | 0 Comentarii


Statele Unite sunt preocupate de evoluția cooperării militare dintre Rusia și Coreea de Nord, în special în contextul întâlnirii liderilor celor două țări desfășurate în Rusia. Această preocupare a fost adusă la cunoștința publicului de către Statele Unite.

„Suntem în mod evident îngrijoraţi de orice relaţie de apărare în plină dezvoltare între Coreea de Nord şi Rusia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

Matthew Miller, omologul de la Departamentul de Stat al SUA, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la orice tip de cooperare în domeniul sateliților, considerând că astfel de acțiuni ar încălca mai multe rezoluții ale Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, s-a întâlnit miercuri cu președintele Vladimir Putin într-o vizită excepțională în Rusia, cu scopul de a consolida relațiile lor, mai ales în ceea ce privește cooperarea militară. Putin a afirmat că vede perspective de cooperare militară cu Coreea de Nord, chiar în ciuda sancțiunilor internaționale impuse Phenianului din cauza programelor sale nucleare și balistice în dezvoltare.

„Statele Unite nu vor ezita să impună sancţiuni, dacă este necesar, împotriva Phenianului şi Moscovei”, avertizează Miller.

„Orice aranjament care ar întări capacităţile militare ale Coreei de Nord ar fi cu siguranţă îngrijorător”, a punctat la rândul său Kirby.

Pentru Washington, apropierea Rusiei de Coreea de Nord și Iran, care furnizează drone Moscovei, este văzută ca o expresie a disperării Rusiei în contextul conflictului său din Ucraina.

Vladimir Putin a acceptat să viziteze Coreea de Nord la invitația liderului ei, Kim Jong Un, efectuând o călătorie excepțională în Rusia pentru a întări legăturile dintre Moscova și Phenian, în special în ceea ce privește colaborarea militară.

Cu toate acestea, nu s-a făcut nicio comunicare oficială cu privire la un posibil acord pentru furnizarea de echipamente militare Rusiei în scopul susținerii ofensivei acesteia în Ucraina, așa cum a sugerat Washingtonul.

La sfârșitul întrevederii, Kim Jong Un l-a invitat cu politețe pe Putin să viziteze Republica Populară Democrată Coreeană atunci când acest lucru îi va conveni, potrivit agenției nord-coreene KCNA.

„Putin a acceptat cu plăcere invitaţia şi a reafirmat dorinţa sa neclintită de a face să avanseze istoria şi tradiţia prieteniei dintre Rusia şi RPDC”, a mai precizat agenţia. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006958 (s)