News Flash:

NASA confirmat

Un obiect de pe Stația Spațială Internațională a căzut peste o casă din Florida

17 Aprilie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii


NASA a confirmat că obiectul căzut din cer, care a străpuns acoperișul unei locuințe din statul american Florida, provine de pe Stația Spațială Internațională, conform informațiilor AFP, citate de AGERPRES.

Cu o săptămână în urmă, pe 8 aprilie, un rezident din Florida a găsit un obiect gri semicilindric, care, conform relatărilor sale, a străpuns acoperișul casei sale. NASA a confirmat ipoteza inițială, precizând că obiectul provenea dintr-o încărcătură de baterii vechi și alte deșeuri eliminate de pe Stația Spațială Internațională în 2021, urmând să reintre în atmosfera terestră fără a prezenta un pericol.

Obiectul în cauză cântărește aproximativ 700 de grame și este confecționat dintr-un aliaj metalic numit Inconel.

NASA a anunțat că va efectua o investigație pentru a determina motivele pentru care acest deșeu spațial nu a fost complet distrus în atmosfera terestră și dacă sunt necesare modificări ale practicilor actuale.

Incidente similare s-au mai întâmplat în trecut. În 2022, autoritățile din Australia au confirmat că un deșeu spațial carbonizat, care a căzut peste un țarc de oi, provenea de la un dispozitiv al companiei SpaceX.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006196 (s)