News Flash:

Incendiu în Danemarca

Clădirea istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a luat foc

16 Aprilie 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii


Clădirea istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost afectată de un incendiu, conform raportărilor BBC. Børsen, o clădire datând din secolul al XVII-lea și una dintre cele mai vechi din oraș, a fost cuprinsă de flăcări, conform informațiilor de pe hotnews.ro. Martorii au fost uimiți să vadă cum emblematica sa turlă se prăbușește în flăcări.

Toți cei care se aflau înăuntru au reușit să evacueze în siguranță, iar autoritățile au intervenit rapid pentru a salva tablourile istorice din clădire.

Ministrul Culturii, Jakob Engel-Schmidt, a declarat că 400 de ani de patrimoniu cultural danez au fost afectați de incendiu. Clădirea, ale cărei turnuri erau modelate sub forma a patru cozi de dragoni împletite, era în curs de renovare când a izbucnit focul. Aceasta nu mai servea drept sediu pentru bursa daneză, ci găzduia Camera de Comerț daneză, conform Reuters.

Poliția din Copenhaga a emis un avertisment către locuitori, cerându-le să evite să circule cu mașina în zona centrală a orașului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004823 (s)