News Flash:

Atenție, șoferi!

Un nou dispozitiv devine obligatoriu pentru maşini, din 6 iulie, conform noilor reglementări europene

22 Aprilie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform noilor reglementări la nivel european, începând cu data de 6 iulie, un nou dispozitiv devine obligatoriu pentru autovehicule, potrivit informațiilor furnizate de antena3.ro. Acest dispozitiv, inspirat din tehnologia aviației, va înregistra informații relevante în cazul unui accident auto.

Noile cerințe europene impun ca toate mașinile să fie dotate cu o "cutie neagră" similară cu cea utilizată în aviație. Această cutie neagră trebuie să înregistreze diverse date, precum viteza, turația motorului și unghiul de virare.

Dispozitivul, care va deveni obligatoriu începând cu data menționată, va înregistra date și evenimente cruciale. Printre informațiile înregistrate se numără viteza de deplasare, poziția pedalelor de accelerație și frână, turația motorului, momentul declanșării airbag-urilor, precum și purtarea centurilor de siguranță, printre altele.

Este important de menționat că nu s-a stabilit încă cine va avea acces la aceste înregistrări. Cu toate acestea, Comisia Europeană a subliniat că nu vor fi înregistrate informații despre șofer și nici nu vor fi capturate înregistrări audio sau video din interiorul vehiculului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005745 (s)