News Flash:

Acuzații din partea oficialilor de la Moscova

Ministerul rus de Externe acuză România că încearcă să „anuleze” cultura rusă

19 Aprilie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministerul rus de Externe a acuzat România că încearcă să "anuleze" cultura rusă, după ce la București a fost anulată difuzarea a două filme rusești considerate de propagandă, conform informațiilor prezentate de TASS, conform HotNews.ro. În data de 10 aprilie, Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat că filmele rusești "Provocarea" și "Vremea celor dintâi" nu vor mai fi proiectate la Cinema Eforie și Cinema Union, fiind considerate filme "de propagandă".

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat că această decizie a fost luată "din motive politice".

„Decizia a fost promovată prin presa părtinitoare condusă de redacția locală a așa-zisei «Europe Libere» și de Ministerul Român al Culturii», a mai acuzat ea.


Conform informațiilor furnizate de TASS, Zaharova a subliniat că aceasta reprezintă o "manifestare tipică" a așa-numitei anulări a culturii ruse, care se încadrează într-o campanie generală de acțiuni din partea Occidentului pentru impunerea cenzurii în lupta împotriva disidenței.

Potrivit relatărilor HotNews.ro, proiecția celor două filme făcea parte dintr-un proiect al Centrului Rus, o instituție care promovează cultura rusă în România, dedicat Zilei Cosmonauticii. Filmul rusesc "Provocarea" este primul lungmetraj filmat vreodată în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004751 (s)