News Flash:

Decorație în semn de mulțumire

Ucraina îi va acorda Ordinul de Merit actorului francez Alain

23 Aprilie 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii


Ambasadorul ucrainean în Franța, Vadim Omelcenko, a anunțat joi că Ucraina a decis să îi acorde Ordinul de Merit actorului francez Alain Delon, ca o formă de mulțumire pentru sprijinul acordat țării în contextul atacului Rusiei. Această informație a fost transmisă la postul TV5 și este furnizată de AFP.

„Încă din prima zi a războiului, Alain Delon a vorbit mult în sprijinul Ucrainei. Pentru noi, este un simbol, este important”, a precizat Ambasada Ucrainei la Paris, reamintind că renumitul actor a participat în 2022 la o discuţie cu preşedintele Volodimir Zelensky şi că a citit, de asemenea, texte ale poetului ucrainean Taras Şevcenko în timpul unei emisiuni de televiziune.

Pe un platou al postului TV5, ambasadorul Vadim Omelcenko s-a adresat direct starului francez: „Domnule Delon, dragă Alain, ştiu că nu vă aflaţi într-o situaţie foarte simplă şi ţin să vă spun că nu sunteţi singur. Aveţi mulţi admiratori şi oameni care vă iubesc. Eu şi poporul meu suntem mereu alături de dumneavoastră”.


Alain Delon, în vârstă de 88 de ani, o legendă a cinematografiei franceze, se confruntă cu o stare gravă de sănătate și este implicat într-un conflict familial intens dintre cei trei copii ai săi, fiecare dorind să îl protejeze. Actorul a fost plasat sub protecția justiției.

De la începutul invaziei masive declanșate de trupele ruse în Ucraina în februarie 2022, Alain Delon și-a exprimat sprijinul pentru autoritățile de la Kiev.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008956 (s)