News Flash:

Timis: peste 40 de paturi puse la dispozitie in spitale pentru ucrainenii raniti. Cele mai multe solicitari, la chirurgie

2 Martie 2022
468 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati 1

Peste 3.000 de raniti din Ucraina ar putea ajunge sa fie ingrijiti in spitalele din Romania. In Timis sunt alocate 44 de paturi, iar cele mai multe solicitari sunt pe sectiile de Chirurgie Generala.
 
 
Conform procedurilor, Directiile de Sanatate Publica din fiecare judet au raportat Ministerului Sanatatii disponibilitatea de a primi raniti din Ucraina. Sunt peste 3.000 de locuri disponibile in tara, pe urmatoarele sectii:

Paturi de Neurochirurgie – 224
Paturi de Chirurgie ORL – 254
Paturi de Chirurgie oro-maxilo-faciala – 80
Paturi de Oftalmologie – 382
Paturi de Chirurgie toracica – 70
Paturi de Chirurgie cardiovasculara – 85
Paturi de Chirurgie generala – 1.073
Paturi de Ortopedie – 639
Paturi de Chirurgie pediatrica – 268
Paturi de Politrauma – 77
Cele mai multe solicitari sunt pentru sectiile de Chirurgie Generala, inclusiv la Spitalul Judetean Timisoara, conform surselor Tion. In Timis, DSP a contorizat 44 de paturi care pot fi alocate atat militarilor, cat si civililor ucraineni raniti.

„Pana la acest moment, in unitatile sanitare din judetul Timis au fost identificate 44 de paturi de spital, care in caz de necesitate pot fi puse la dispozitie pentru acordarea de ingrijiri medicale pe diferite tipuri de specialitati, persoanelor ranite din Ucraina, indiferent de statutul acestora, civil sau militar”, transmite pentru Tion Cornelia Bubatu, purtator de cuvant al DSP Timis.

Ministerul Apararii Nationale a pregatit toate cele 11 spitale militare din tara pentru asistenta medicala oferita militarilor raniti din Ucraina. Pentru ei puteti dona si sange la Centrul Regional de Transfuzie din Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006528 (s)