News Flash:

Cum le pot da cei din Timis o mana de ajutor ucrainenilor care ajung in Romania

28 Februarie 2022
338 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati 1

Mobilizare a autoritatilor locale din Timis pentru cetatenii care vor sa ii ajute pe ucrainienii care intra in Romania.
 
 
Conform Ministerului Afacerilor Interne, peste 145.000 de oameni si mai bine de 43.000 de masini au tranzitat frontierele din Romania de la inceputul razboiului din Ucraina. 54 de ucraineni au solicitat azil. Pe intreaga perioada a procedurii de inregistrare la frontiere, solicitantii de azil pot beneficia de cazare in centrele Inspectoratului General de Imigrari (IGI), precum si de asistenta materiala, financiara, medicala, consiliere psihologica si juridica etc. Acestia pot beneficia de suportul organizatiilor internationale si neguvernamentale care isi desfasoara activitatea in domeniul migratiei. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 56,4%, spun autoritatile.

Sprijin si din Timis
Si autoritatile judetene s-au mobilizat pentru sprijinirea celor veniti din Ucraina. Oamenii din Timis care doresc sa sprijine familiile sau sa ajute in orice fel pot trimite intentiile de sprijin la adresa de e-mail: umanitar.dsu•mai.gov.ro. Mesajele vor fi colectate si centralizate la nivelul fiecarui judet. Intentiile de ajutor pot fi comunicate si la adresa de e-mail a Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei: cjccitimis•gmail.com.

„Ulterior, in functie de solicitarile primite, autoritatile vor contacta si directiona, in cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispozitie diferite tipuri de servicii. Facem un apel catre cetateni sa utilizeze ca mijloc de comunicare numarul unic pentru apeluri de urgenta – 112 doar in situatii de urgenta si nu pentru comunicarea intentiilor de sprijin umanitar”, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Si primarul Timisoarei, Dominic Fritz, pregateste actiuni de sprijin umanitar pentru locuitorii orasului Cernauti. Un comitet local de solidaritate cu victima invaziei rusesti a avut loc sambata, 26 februarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)