News Flash:

O noua actiune de deratizare in Timisoara, din 1 martie

25 Februarie 2022
300 Vizualizari | 0 Comentarii
deratizare

La inceputul lunii martie, pe domeniul public al orasului nostru va incepe o noua actiune de deratizare. Pentru combaterea rozatoarelor vor fi alocate doua saptamani. Primaria Timisoara le aminteste cetatenilor sa isi curete gospodariile. Cei care se sustrag de la aceasta indatorire vor fi amendati.
 
 
In perioada 1-15 martie 2022, in Timisoara se va desfasura o campanie de deratizare. Daca vremea va fi nefavorabila, perioada de deratizare va fi prelungita.

Activitatile de combatere a rozatoarelor vor fi intreprinse de Coral Impex SRL, prestator autorizat pentru astfel de lucrari.

Pentru realizarea actiunilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie a domeniului public vor fi folosite doua substante: Agrorat Pellet si Colbrom Pasta. Sunt substante special folosite pentru combaterea rozatoarelor, pesticide non-agricole avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii.

PMT solicita sprijinul cetatenilor in eficientizarea actiunii de deratizare. Timisorenii trebuie sa isi curete gospodariile si sa fie atenti la actiunile implementate de personalul autorizat.

„Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, facem apel la cetatenii orasului sa sprijine aceasta actiune si sa adopte masuri urgente in privinta curateniei in propriile gospodarii pentru combaterea rozatoarelor. Rugam cetatenii sa procedeze la salubrizarea si igienizarea spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, interioare si exterioare cladirilor. Atragem atentia timisorenilor asupra faptului ca sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea statiilor destinate plasarii momelilor, amplasate de catre operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, ne transmit reprezentantii primariei.

Reprezentantii institutiei ne reamintesc de Hotararea Consiliului Local nr. 371 din 2007, care prevede sanctionarea persoanelor care nu aplica masurile de combatere a rozatoarelor (soareci, sobolani), insectelor (tantari, muste, gandaci) si altor daunatori, din spatiile proprii, in cel mai scurt timp. Astfel, persoanele fizice sunt pasibile de amenzi cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume de la 1.000 pana la 2.500 lei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007345 (s)