News Flash:

Sistem hibrid la universitatile din Timisoara, in semestrul al doilea. Se asteapta relaxarea masurilor

23 Februarie 2022
290 Vizualizari | 0 Comentarii
studenti

Cele patru mari universitati din Timisoara - Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului - au optat pentru semestrul al doilea al anului universitar pentru un format hibrid. Masurile de relaxare pot aduce schimbari in acest sens.
 
 
Majoritatea studentilor care urmeaza cursurile universitare la Timisoara vor reveni la facultate pentru a desfasura lucrarile practice, de laborator sau practica de specialitate, in functie de specificul universitatii. Deciziile au fost luate deja la nivelul fiecarei universitati, toate optand pentru un format hibrid majoritar.

Universitatea de Medicina si Farmacie a inceput deja cursurile, laboratoarele fiind in sistem fizic. Universitatea de Vest din Timisoara a reluat cursurile din aceasta saptamana, pentru semestrul al doilea, iar facultatile cu specific de stiinte sau educatie fizica sustin cursurile fata in fata. In schimb, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor sau Facultatea de Stiinte ale Comunicarii (din cadrul UVT) sunt in sistem online.

Si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului s-a luat in vedere acest scenariu. Studentii vor fi fata in fata doar pentru activitati practice, sistem urmat si de Universitatea Politehnica Timisoara. Cele doua universitati vor relua in curand cursurile pentru al doilea semestru. Cei ce studiaza aici urmeaza sa fie anuntati de fiecare facultate privind modul de desfasurare a cursurilor, in functie de specializarea urmata.

Se asteapta relaxarea masurilor
In cazul celor patru mari universitati din Timisoara, rectorii si-au exprimat dorinta de a reveni la normalitate si se asteapta relaxarea masurilor pe plan national.

Universitatile pot decide individual modul in care desfasoara cursurile, separat de Ministerul Educatiei, care stabileste criterii pentru invatamantul preuniversitar. Daca masurile se relaxeaza, senatul universitar poate schimba modul de revenire la cursuri.

Sunt facultati la care elevii nu au mai venit fizic din primavara anului 2020. De-a lungul celor doi ani de pandemie, universitatile s-au adaptat in functie de situatia epidemiologica, unii dintre studenti avand posibilitatea sa revina in campusul universitar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005518 (s)