News Flash:

Mai multe firme interesate de modernizarea sectiunilor de cale ferata Timisoara – Ronat Triaj si Ronat Triaj – Arad

24 Februarie 2022
268 Vizualizari | 0 Comentarii
tren

In regiunea vestica urmeaza sa fie modernizati circa 76 de km de cale ferata. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis ca exista 11 oferte pentru cele doua contracte in valoare de 3,917 miliarde de lei. Dupa modernizare, se va putea circula cu viteze si de 160 km/ora.
 
 
Miercuri, 23 februarie, Sorin Grindeanu a declarat ca 11 firme si-au manifestat interesul pentru cele doua contracte de modernizare a sectiunilor de cale ferata cuprinse intre Timisoara – Ronat Triaj si Ronat Triaj – Arad.

„Au fost depuse astazi 11 oferte pentru modernizarea sectiunilor Timisoara – Ronat Triaj si Ronat Triaj – Arad. Dupa semnarea contractelor vor fi modernizati aproximativ 76 de km de cale ferata, pe care se va putea circula cu viteze de pana la 160 km/h. Cele doua contracte vor avea o valoare totala estimata de 3,917 miliarde de lei si vor fi finantate prin Fonduri Externe Nerambursabile”, a explicat Grindeanu, pe Facebook.

Fiecare contrat prevede o perioada de sase luni dedicata proiectarii, respectiv cate 36 de luni pentru executia lucrarilor.

Sase firme s-au aratat interesate de Lotul 3 (Timisoara Este – Ronat Triaj). Sectiunea are o lungime de 13,86 km. Pe langa lucrarile de modernizare la calea ferata, „se vor mai executa lucrari de constructie, reconstructie, reparatii sau reabilitare la 3 poduri, 3 podete, 9 pasaje denivelate si o trecere la nivel”, informeaza ministrul.

Pentru lotul 4, care are o lungime de 55 km, au fost depuse cinci oferte. Modernizarea sectiunii Ronat Triaj – Arad va fi insotita de modernizarea liniei CF Aradu Nou – Glogovat, pe o distanta de aproximativ sapte kilometri.

„Si pe lotul 4 se vor executa lucrari de reconstructie, reparatii sau modernizare la 6 poduri, 30 podete, 7 treceri la nivel, 15 pasaje denivelat”, a declarat aceeasi sursa.

Calea ferata va fi dublata pe o bucata consistenta din traseul celor doua loturi, iar instalatiile de energoalimentare, liniile de contact, telecomunicatiile, semnalizarea si centralizarea vor fi si ele modernizate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010278 (s)