News Flash:

Specialistii din invatamant si sanatate pot obtine locuinte ANL si dupa 35 de ani. Noile criterii de impartire, votate in CL

23 Februarie 2022
334 Vizualizari | 0 Comentarii
ANL

Autoritatile au modificat criteriile de atribuire pentru blocurile ANL, acestea fiind votate in sedinta de marti a Consiliului Local Timisoara. Pentru specialistii din invatamant si sanatate se elimina baremul legat de varsta.
 
 
Consilierii locali au votat marti, 22 februarie, „proiectul de hotarare privind aprobarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate in solutionarea cererilor si in repartizarea locuintelor construite de catre Agentia Nationala pentru Locuinte in municipiul Timisoara, destinate inchirierii in mod exclusiv specialistilor din sanatate” si „proiectul de hotarare privind aprobarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate in solutionarea cererilor de locuinta si in repartizarea locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, construite de catre Agentia Nationala pentru Locuinte in municipiul Timisoara”. Noile criterii au fost aprobate, urmand ca locuintele sa fie distribuite.

ANL construieste mai multe blocuri pentru locuinte in zona Ion Ionescu de la Brad. Primul, terminat la inceputul anului 2021, este destinat inchirierii in mod exclusiv specialistilor din sanatate.

Persoanele care aplica pentru locuintele destinate tinerilor trebuie sa fie majore si sa nu depaseasca varsta de 35 de ani. Pentru specialistii din invatamant si sanatate se elimina baremul legat de varsta. Acestia pot depune cereri si dupa implinirea varstei de 35 de ani. Sunt excluse persoanele care detin o locuinta sau a caror familie detine/a detinut o locuinta in Timisoara.

Criteriile cu punctaj ridicat pentru a stabili ordinea pe lista sunt: situatia locativa actuala (chirias, tolerat in spatiu), suprafata locuibila detinuta, starea civila, vechimea solicitantului, nivelul de studii, situatii locative sau sociale deosebite, venitul mediu.

Criteriile cu punctaj scazut sunt: numarul de persoane in intretinere si starea de sanatate actuala.

La categoria criterii specifice, se aloca 18 puncte medicilor rezidenti prin concurs si 16 puncte pentru rezidentii confirmati prin ordinul ministrului sanatatii. Medicii rezidenti sau specialistii care activeaza in domenii deficitare in judetul nostru vor beneficia in barem de 20 de puncte. Alti tineri specialisti vor primi 15 puncte. Se aplica aceleasi criterii de stabilire a ordinii pe liste, iar punctaj suplimentar se acorda in functie de nivelul de specializare.

In blocul cu sase etaje destinat medicilor se afla 30 de apartamente, 16 cu doua camere si 14 cu o camera. In urmatorii ani urmeaza sa fie construite in zona si alte blocuri, pentru tineri

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009211 (s)