News Flash:

Asociatia LOGS ofera asistenta pentru refugiatii din Ucraina care ajung in Romania

25 Februarie 2022
365 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Asociatia LOGS – Grup de Initiative Sociale este in contact cu autoritatile si ofera informatii ucrainenilor care se refugiaza in Romania. Exista un numar de urgenta la care pot suna pentru a primi detalii despre procedura de azil sau asistenta. Momentan, Flavius Ilioni Loga, presedintele asociatiei, spune ca a vorbit cu peste 20 de ucraineni si familii de romani mixte.
 
 
Asociatia LOGS – Grup de Initiative Sociale a primit deja mesaje de la oameni care doresc sa cazeze oameni si sunt si voluntari care vor sa-si arate suportul.

„Din perspectiva noastra, de la LOGS, noi suntem de azi dimineata incontinuu in telefoane si intalniri si discutii, am povestit si cu autoritatile locale din Timisoara si prin parteneri cu cei de la Directia pentru Situatii de Urgenta, cei ce vor monta cat de curand corturile in zona de nord. Noi stim ca deja oamenii au inceput sa intre din Ucraina acolo, sunt oameni care sunt la vama si incearca sa intre si nu pot sa treaca. Am inteles ca Ucraina restrictioneaza iesirea din tara a barbatilor care pot fi incorporati. Raspundem la astfel de cereri, ii informam pe oameni legat de procedura de azil, pentru cei care vor sa ceara azil aici si speram cumva pe suportul comunitatii si asta s-a intamplat si in Timisoara si sunt sigur ca se va intampla si in toata Romania, avem oameni care ne scriu daca e nevoie sa cazeze familii la ei, voluntari care vor sa-si arate suportul. Vom fi acolo si vom ajuta pe partea de experienta si know-how si in primul rand de a arata, la fel ca si Timisoara, o buna primire pentru acesti oameni care sunt intr-o situatie teribila”, a spus pentru Tion Flavius Ilioni Loga, director executiv LOGS Timisoara.

Oamenii in pericol pot cere azil in Romania fie la autoritatile de frontiera, fie la orice alte unitati de Politie sau Birouri de Imigrari din Romania. Cei de la LOGS au un numar de urgenta – 0765861888, pentru a ajuta cu mai multe informatii. Exista si voluntari ucraineni pentru traduceri, daca este nevoie.

„Un mesaj mult mai clar din partea autoritatilor nationale ar fi binevenit”
„Am vorbit deja cu peste 20 de ucraineni si familii de romani mixte, care ne intreaba, pentru ca noi am pus numarul de telefon de urgenta pentru a oferi informatii pe procedura de azil sau asistenta, daca cineva se confrunta cu ceva, sa-i putem ajuta cu sfaturi. (…) Incercam sa oferim ceva suport. Nu stiu daca autoritatile fac asta, dar e o chestie de urgenta, sunt deja oameni care pleaca, care nu stiu incotro sa o ia si un mesaj mult mai clar din partea autoritatilor nationale ar fi binevenit, sa-i asiguram pe oameni. Am spus ca suntem pregatiti, avem loc pentru jumatate de milion de ucraineni. Acum trebuie sa zicem unde sa mearga si ce sa faca”, ne-a mai spus Flavius Ilioni Loga.

Asociatia LOGS – Grup de Initiative Sociale este o organizatie din partea de vest a Romaniei care promoveaza integrarea grupurilor vulnerabile de migranti si lupta impotriva traficului de persoane.

Pana la finalul lunii august au fost inregistrate peste 6.300 de cereri de azil in Romania. In 2020 au fost 6.158 de cereri – migranti, majoritatea din Afganistan, Siria si Irak au cerut protectia statului roman. Peste 4.000 dintre aceste cereri au fost depuse in zona de vest a tarii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007756 (s)