News Flash:

Se întâmplă în toamnă

Timișoara va beneficia, în sfârșit, de un Plan Urbanistic General nou

7 August 2023
161 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că în luna septembrie, noul Plan Urbanistic General (PUG) al orașului va fi adoptat în Consiliul Local. Această adoptare vine după 21 de ani de la ultima actualizare a PUG-ului, ceea ce înseamnă că timișorenii au acum ocazia să sperere că dezvoltarea orașului va fi realizată armonios și în concordanță cu noile realități arhitecturale ale momentului. Primarul a făcut această declarație prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare.

„După 20 ani, Timișoara va avea, în sfârșit, un Plan Urbanistic General nou.
Am semnat proiectul de hotărâre împreună cu arhitectul șef Gabriel Almăjan. Ultimii doi ani au fost o muncă uriașă să scoatem noul PUG din blocajului total în care fosta administrație l-a lăsat și să-l aducem în formă finală.
Sunt ultimele zile în care Timișoara se mai bazează pe Planul Urbanistic General întocmit în 1998 și aprobat în 2002. În septembrie, Consiliul Local va aproba noul PUG care va asigura o dezvoltare armonioasă a Timișoarei.
Ultimii doi ani – de când Gabriel Almăjan s-a alăturat echipei Primăriei – au fost o cursă contra-cronometru nu doar să finalizăm PUG-ul, ci și să reformăm Direcția de Urbanism cu noi proceduri și tineri arhitecți care să lucreze cu noul PUG. Îi mulțumesc”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007588 (s)