News Flash:

Poliția, la control!

Razii pentru descoperirea șoferilor care se urcă băuți și drogați la volan

7 August 2023
160 Vizualizari | 0 Comentarii

În cursul ultimei nopți, polițiștii din Serviciul Rutier Timiș și Biroul Rutier Timișoara au desfășurat o acțiune în Timișoara și zona periurbană pentru a preveni și combate consumul de alcool și droguri la volan.

De asemenea, polițiștii au informat participanții la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal, care prevăd consecințe legale severe pentru conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, sau care nu dețin permis de conducere și provoacă un accident soldat cu decesul unei victime. Conform noilor reglementări, aceștia vor fi condamnați la închisoare cu executare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat 471 de persoane și au efectuat controale asupra a 425 de autovehicule, realizând 370 de teste cu aparatul etilotest și 22 de teste cu aparatul drugtest.

Rezultatul acțiunii a fost aplicarea a 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.309 lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere.

Au fost reținute 14 permise de conducere, din care 6 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunilor, au fost constatate 8 infracțiuni, dintre care 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 3 pentru conducere fără permis de conducere și 1 pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)